Wat houdt een Baby Spa in?

Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde medewerker bieden wij persoonlijke hydrotherapie voor jouw baby:

Hydrotherapie wordt gegeven in een speciaal ontworpen babybad dat gevuld is met gezuiverd water, vrij van chloor of chemicaliën.  Het water heeft altijd een constante temperatuur, 35-37 graden. Dit is tevens dezelfde temperatuur als het vruchtwater dat in de baarmoeder heeft gezeten. Op deze manier waant je baby zich terug in de veilige omgeving van de baarmoeder.

Helpt de baby lekker slapen

De Baby Spa is ideaal voor baby’s die een moeilijk slaapritme hebben.  Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Uit ervaring blijkt dat veel baby’s na een sessie in de Baby Spa een langer middag dutje dan normaal doen, en/of de nacht vaster & langer door slapen.

Goed voor de spieren, longen en het hart

Een float sessie voor een baby staat gelijk aan een uur intensief sporten voor volwassenen. Naast ontspanning is het dus ook een echte workout. De bewegingen helpen bij het versterken van de spieren en het hart van de baby. Ook vergroot het de longinhoud, wat de reflux weer kan verminderen.

Positief effect op de spijsvertering
Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan.